loading...

جهان زیست شناسیWorld of Biology

مهره داران

آخرین ارسال های انجمن
اسداله مهدی زاده بازدید : 40 جمعه 01 اردیبهشت 1402 زمان : 11:54 نظرات (0)

یکی از مهم ترین عوامل در تجاری سازی و تکثیر کارآمد گونه های ماهی، توانایی کنترل جنسیت است که روی تولید مثل، رشد و کیفیت محصول تأثیر می گذارد. اهمیت نسبت جنسی متعادل برای مدیریت مولدین بیشتر است، زیرا امکان توسعه برنامه های پرورش مناسب را فراهم می‌کند. با این حال، تولید جمعیت‌های تک‌جنسی در برخی از گونه‌ها مطلوب است، زیرا وجود دوشکلی جنسی، به دلیل تأثیر در رشد یا اولین زمان بلوغ جنسی، حتی در رنگ یا شکل، می‌تواند یک جنس را ارزشمندتر سازد. جنسیت در ماهی تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی می باشد. بر خلاف پستانداران و پرندگان، که ژن های اصلی بسیار حفاظت شده از طریق یک شبکه ژنتیکی مشخص مسئول تمایز گناد می باشند؛ مکانیسم های تعیین جنسیت متنوعی در ماهی گزارش شده است. در حال حاضر، شش ژن اصلی مختلف (dmY، gsdf، amhy، amhr2 ،sdY و sox3) گزارش شده اند که در تعیین جنسیت ماهی نقش دارند. شایع ترین عامل محیطی مؤثر بر جنسیت ماهی، دما می باشد که در تنظیم بیان ژن های درگیر در غدد جنسی اثر می گذارد. هدف این مقاله، بررسی عوامل ژنتیکی و محیطی مؤثر بر جنسیت ماهی و نیز کاربرد کنترل جنسیت در گونه های تجاری بود.

اسداله مهدی زاده بازدید : 62 شنبه 01 بهمن 1401 زمان : 15:14 نظرات (0)

مغز یک عضو شگفت‌انگیز با وزن حدود یک کیلو و سیصد گرم است که تمام عملکردهای بدن را کنترل می‌کند، اطلاعات دریافتی از جهان پیرامون را تفسیر کرده و ماهیت ذهن و روح را نشان می‌دهد.

هوش، خلاقیت، احساس و حافظه برخی از موارد تحت کنترل مغز هستند. مغز که توسط جمجمه محافظت می‌شود، از مخ، مخچه، و ساقه یا تنه مغز تشکیل شده است. ساقه مغز نقش یک مرکز بازپخش را دارد که مخ و مخچه را به نخاع متصل می‌کند.

اسداله مهدی زاده بازدید : 43 شنبه 11 بهمن 1399 زمان : 14:23 نظرات (0)

 مارماهی ها

مارماهيان Spiny ( خاردار ) كه به مار ماهيان مرداب نيز مشهورند، از اعضاء خانواده Mastacembelidae هستند. آنها در كشورهاي هند, پاكستان, سري لانكا, بنگلادش, نپال, ميانمار, تايلند, مالزي, ويتنام و اندونزي پراكنش يافته اند. مارماهيان خاردار, مار ماهيان حقيقي نيستند اما به دليل شباهت آنها به مار ماهي به اين نام خوانده مي شوند.

بدن كشيده شبيه مار با پوزه گوشتي دراز و باله دمي گرد كه از باله هاي پشتي و مخرجي مجزا است. رنگ بدن , قهوه اي متمايل به زرد كه با نوارها يا لكه هاي سياه متمايز شده اند. به دليل زيبايي, ساختار بدني باريك و كشيده, رنگارنگ بودن و رفتار شوخي آميز آنها بيشترين تقاضا را در عرصه تجارت ماهيان زينتي در دنيا دارند. مارماهيان خاردار بسيار مستعد بيماريهاي قارچي و باكتريايي هستند، بنابراين نياز به مراقبت ويژه پس از صدمات وارده خواهند داشت تا از شيوع بيماريها جلوگيري شود. اين ماهيان در آبهاي لب شور و شيرين زندگي مي كنند. از بين 12 گونه شناخته شده 2 گونه Macrognathus aculeatus و Mastacembelus armatus از جايگاه مهمي در بازار ماهيان زينتي برخوردارند.

اسداله مهدی زاده بازدید : 58 شنبه 04 بهمن 1399 زمان : 20:14 نظرات (0)

کشف و ثبت جهانی گونه جدیدی از ماهیان توسط تیم تحقیقاتی گروه زیست شناسی دریا دانشگاه

تیم تحقیقاتی گروه زیست شناسی دریا دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه با همکاری دانشگاه Mie کشور ژاپن، گونه جدیدی از ماهیان را در آب های دریای عمان کشف، توصیف، نامگذاری و ثبت جهانی نمود.

کشف و ثبت جهانی گونه جدیدی از ماهیان توسط تیم تحقیقاتی گروه زیست شناسی دریا دانشگاه

دکتر محمد صادق علوی یگانه عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دریا دانشگاه و عضو هیات مدیره انجمن ماهی شناسی ایران، مینا خواجوی دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی دریا و پروفسور Seishi Kimura در قالب یک پروژه تحقیقاتی مشترک این گونه جدید از خانواده اسبچه ماهیان با نام اسبچه ماهی مکران Deveximentum mekranensis را از آب های دریای عمان کشف، توصیف، نامگذاری و ثبت جهانی نمودند.
بنا به گفته محققان این پروژه، توصیف و ثبت آرایه جدید از مهره داران و بویژه ماهیان دریازی با توجه به پراکنش وسیع و دسترسی دشوار به آرایه های متناظر که عموما در منطقه یافت نمی شود، امری دشوار و نیازمند تحقیق و تلاش همه جانبه و همکاری های بین المللی است.
گفتنی است این اکتشاف با مستندات ژنتیکی و ریخت شناسی در قالب مقاله ای در مجله تخصصی و معتبر تحقیقات ماهی شناسی؛ Ichthyological Research منتشر شده و گونه به نام باستانی دریای عمان؛ "مکران" نامگذاری شده است. نمونه های هلوتایپ گونه فوق در کلکسیون جانوران آبزی دانشگاه در محل دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور با کد TAC1223F ثبت جهانی گردیده و نگهداری می شود.

اسداله مهدی زاده بازدید : 413 جمعه 23 خرداد 1393 زمان : 10:52 نظرات (0)

بافت همبند بافتها و ارگانهای مختلف را به هم می‌پیوندد. این بافت در زیر اپی تلیوم و اطراف ارگانهای مختلف به عنوان یک لایه پشتیبان عمل می‌نماید و به همین دلیل آن را بافت پشتیبان نیز می‌نامند. بافت همبند از سه جز اصلی یعنی سلولها ، رشته‌ها و ماده زمینه‌ای تشکیل شده است. 

اسداله مهدی زاده بازدید : 472 سه شنبه 01 بهمن 1392 زمان : 18:40 نظرات (0)

 مارماهيان Spiny ( خاردار ) كه به مار ماهيان مرداب نيز مشهورند، از اعضاء خانواده Mastacembelidae هستند. آنها در كشورهاي هند, پاكستان, سري لانكا, بنگلادش, نپال, ميانمار, تايلند, مالزي, ويتنام و اندونزي پراكنش يافته اند. مارماهيان خاردار, مار ماهيان حقيقي نيستند اما به دليل شباهت آنها به مار ماهي به اين نام خوانده مي شوند. بدن كشيده شبيه مار با پوزه گوشتي دراز و باله دمي گرد كه از باله هاي پشتي و مخرجي مجزا است. رنگ بدن , قهوه اي متمايل به زرد كه با نوارها يا لكه هاي سياه متمايز شده اند. به دليل زيبايي, ساختار بدني باريك و كشيده, رنگارنگ بودن و رفتار شوخي آميز آنها بيشترين تقاضا را در عرصه تجارت ماهيان زينتي در دنيا دارند. مارماهيان خاردار بسيار مستعد بيماريهاي قارچي و باكتريايي هستند، بنابراين نياز به مراقبت ويژه پس از صدمات وارده خواهند داشت تا از شيوع بيماريها جلوگيري شود. اين ماهيان در آبهاي لب شور و شيرين زندگي مي كنند. از بين 12 گونه شناخته شده 2 گونه Macrognathus aculeatus و Mastacembelus armatus از جايگاه مهمي در بازار ماهيان زينتي برخوردارند.

soheil4288 بازدید : 1338 سه شنبه 27 تیر 1391 زمان : 13:02 نظرات (0)

 

ماهی دیسکس

اندازه ی این ماهی که بومی آمازون است تا ۱۵ سانتی متر می رسد.اولین بار در سال ۱۹۳۳به دنیای ماهی های تزیینی معرفی گردید.بدن آن پهن و یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی می باشد.رنگ معمولی بدن طلایی است که بر روی آن نوارهای تیره ی عمودی وجود دارد که تا داخل باله ی پشتی ادامه می یابند.

در خارج از فصل تخمریزی تشخیص نر و ماده بسیار مشکل است.در فصل تخمریزی رنگ ماهی نر تیره تر شده و رنگ آن بیشتر زمینه ی آبی دارد.در صورتی که در ماهی ماده رنگ زرد بیشتر می شود.برخی از نرها قبل و پس از تخمریزی زیبایی خاصی به خود می گیرند.

تخمریزی آن تا حدودی مشابه فرشته ماهی است و باید پس از تخم ریزی مولدین را از آکواریوم خارج و تخم ها را تهویه نمود.در حرارت ۲۹ درجه ی سانتی گراد تخم ها سه روز پس از لقاح تبدیل به نوزاد می شوند.نوزادها را باید در همین درجه حرارت به مدت یک ماه نگه داشت.

این ماهی بیش از هر چیز به کرم توبی فکس علاقه مند است و درجه ی حرارت مناسب برای نگهداری  آن ها بین۲۲تا۲۹ درجه ی سانتیگراد است.

اسداله مهدی زاده بازدید : 760 دوشنبه 26 تیر 1391 زمان : 18:06 نظرات (0)

   

مرغ عشق

 

 

 

مرغ عشق پرنده ایست اهلی از نژاد طوطی. وطن اصلی این پرنده همچون بسیاری از طوطی سانان دیگر، سرزمین استرالیا است. نژاد: کلاسه: پرندگان (Aves) دسته: psittaciformes خانواده: Melopsitacus نوع: Undulatus

تاریخچه: این پرنده، اولین بارتوسط زیست شناسی به نام سر جان گلد در سال ۱۸۴۰ به انگلستان برده شد. موج تقاضا برای این پرنده موجب شد تا کشتی های زیادی دست به کار انتقال این پرندگان به اروپا، بخصوص انگلستان، هلند و بلژیک بزنند. کشتی ها مرغ عشق ها را در دسته های چند ده هزارتایی حمل می کردند . در طول سفر چند هفته ای، فقط تعداد اندکی از آنان سالم به اروپا می رسیدند. به زودی این پرنده اهلی شد و از طریق انگلستان به تمام دنیا منتقل شد.

درباره ما
Profile Pic
اسداله مهدی زاده لیسانس زیست شناسی از دانشگاه رازی کرمانشاه و فوق لیسانس فیزیولوژی پزشکی از دانشگاه تربیت مدرس تهران و پذیرفته شده ی اعزام به خارج از کشور در رشته ی ژنتیک از دانشگاه بیرمنگام انگلستان .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    کدام مطالب را بیشتر می پسندید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 199
  • کل نظرات : 15
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 184
  • آی پی امروز : 20
  • آی پی دیروز : 19
  • بازدید امروز : 64
  • باردید دیروز : 22
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 235
  • بازدید ماه : 794
  • بازدید سال : 6,365
  • بازدید کلی : 287,534